ترنس ها در سال های اخیر بیشتر خود را به دنیای پیرامون معرفی کردهاند. در بسیاری از کشورها آنها را به رسمیت شناخته و حمایت های درمانی و اجتماعی نیز صورت میگیرد. اما همچنان خیلی از جوانان و نوجوانان و حتی خانواده هایشان اطلاعات کافی در این باره ندارند. پس همچنان تنش ها و اضطراب های زیادی می تواند برای ترنس ها و خانواده های آن ها پیش بیاید. در این زمان نقش روانشناسان و درمانگران حوزه سلامت روان کلیدی است.
منبع: ترنس ها چرا به وجود می آیند | بدن ترنس ها چگونه است؟
ترنس ها
صفات جنسیتی معمولا مثل یک طیف هستند و در هر دو جنس صفات مردانگی و زنانگی وجود دارد اما با شدت مختلفی بروز مییابد. معمولا کودکان تا سن 3 تا 4 سالگی هویت جنسی خود را باز می یابند و نقش جنسی خود را به عنوان یک دختر یا پسر می پذیرند.
اما این رویه در مورد ترنس ها متفاوت است. آن ها در دوران بلوغ دچار چالشهای زیادی در ارتباط با هویت و خانواده شان میشوند. این دوگانگی و بلاتکلیفی معمولا با ارزش های جامعه و خانواده ها سازگاری ندارد. بنابراین برای پیدا کردن هویت فردی و جنسی و حتی پذیرفته شدن نزد دیگران باید تلاش مضاعفی بکنند.
نشانه های ترنس ها
ترنس یک گرایش جنسی نیست بلکه این افراد به طور کلی به دنبال تغییر جنسیت خود هستند. اگر فرد موفق به عمل تغییر جنسی شود که مسیر ساده تری پیش رو دارد. اما اگر با موانعی روبرو شود از لحاظ روانی ممکن است بحرانهای بزرگی را تجربه کند.
نشانه های ترنس ها در کودکی
در کودکی به اسباب بازی ها و وسایل جنس مخالف بیشتر علاقه نشان می دهند. درمدسه نمیتوانند با همکلاسی های خود سازگار شوند. با همسالان و دوستان خود از لحاظ رفتاری و فکری هماهنگی ندارند، در مورد جنس مخالف به کنجکاوی می پردازند و در بازی هایشان اغلب نقش جنس مخالف را به خود میگیرند.
ترنس ها در دوران بلوغ
ترنس ها با گذر از کودکی به فعالیت ها و رفتارهای جنس مخالف خود علاقهمندتر هستند؛ پس مثل آنها لباس میپوشند، مدل مو و حتی سبک زندگی خود را با آنها تطبیق میدهند. معمولا دوستان بیشتری از جنس مخالف دارند و به کتابها و فیلم هایی که دراین زمینه ساخته میشوند بیشتر علاقه نشان میدهند.
درسن بلوغ نیز ممکن است صفات ثانویه جنسی را زودتر یا دیرتر از موعد تجربه کنند. از حرف زدن در مورد جنسیت خود احساس راحتی نمیکنند.
آیا ترنس ها در دسته اختلالات روانی جای می گیرند؟
طبق راهنمای تشخیصی و آماری روانشناسان (DSM5) ترنس یک اختلال روانی یا جسمانی محسوب نمیشود. بلکه یک آشفتگی جنسی است که به خاطر کمبود اطلاع رسانی وفرهنگ سازی، فرد را دچار مشکلات زیادی میکند. معمولا روحیات حساسی دارند و استرس زیادی را تحمل میکنند.
ترنس ها بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند و آمار خودکشی در آنها بالاست. هنوز علت پدیدایی این وضعیت به طور دقیق مشخص نیست. اما عوامل زیادی در شکل گیری هویت جنسی افراد تاثیر دارد. احتمالا هیچ تست مشخصی برای تعیین جنسیت روانی شما به عنوان یک دختر یا پسر هنگام تولد وجود ندارد. حتی گاهی ممکن است افراد مبدل پوش با افراد ترنس اشتباه گرفته شوند. گاه مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز منجر به بروز نشانه های ترنسکشوال ها میشود. تشخیص این وضعیت تنها توسط متخصصان مجرب حوزه سلامت روان امکان پذیر است.
ویژگی های جسمانی بدن ترنس ها چگونه است؟
هر نوزادی با ویژگی های جسمی دختر یا پسر به دنیا میآید. این ویژگی های جسمانی بعد از بلوغ تظاهرات ثانویه داشته و دختر و پسر را قادر به فعالیت جنسی و باروری می کند. بدن ترنس ها هیچ گونه تفاوتی با سایر افراد جامعه ندارد. در واقع ترنسی که دارای جسم مردانه است، تمام تظاهرات جنسی اولیه و ثانویه مردانه اعم از (نعوظ، تولید اسپرم، توانایی برقراری رابطه جنسی با خانم و…) را دارد. همچنین ترنسی که دارای جسمی زنانه است ماهانه عادت ماهانه شده و قادر به باروری نیز میباشد.
پس ترنس ها الزاما دارای مشکلات جسمی یا جنسی نیستند. آن ها در باور و هویت جنسی خود در مقابل بدنشان دچار تعارض میباشند.
علت به وجود آمدن ترنس ها
چرا افراد به فکر تغییر جنسیت خود می افتند؟در ابتدا باید بدانیم ترنس ها یک میل زود گذر نسبت به این موضوع ندارند و در تمام زندگی خود با این دوگانگی روبه رو بوده اند؛ با درمان هورمونی و جلسات مشاوره متعدد تصمیم به این موضوع گرفته اند و راجع به انتخاب خود مطمئن هستند. اما به هر حال ممکن است عناصر تربیتی خانواده یا جامعه موجب شکل گیری این تمایل شده باشد.
ژنتیک عامل مهم دیگری است که می تواند درجنسیت فرد تعیین کننده باشد. هنوز تحقیقات در مورد اختلال کروموزومی در این افراد چیزی را ثابت نکرده اند؛ اما مهمترین عامل در به وجود آمدن ملال جنسیتی، قطعا هورمون هاست. جنسیت ما در رحم مادر توسط هورمون ها تعیین می شود؛ ممکن است بعد از هفته ششم بارداری که جنسیت مشخص شد ترشح هورمون ها همچنان ادامه داشته باشد و ساختار فیزیولوژیکی مغز را تغییر دهد. البته افراد ترنس اندام جنسی کاملا سالمی دارند که یا مردانه است یا زنانه. کسانی که با اندام جنسی دوگانه متولد می شوند؛ مجبور به عمل تغییر جنسیت هستند و این مساله ارتباطی با انتخاب آن ها ندارد.
ترنس زن
مردی که اندام جنسی مردانه، اما روحیات و علائق زنانه دارد و مثل زنان رفتار می کند؛ ترنس زن گویند. این فرد اگر عمل تغییر جنسیت را انجام دهد؛ به دلیل فقدان رحم، قادر به بارداری نیست.
ترنس مرد
ترنس مرد؛ زنی است با روحیات مردانه در کالبد یک مرد. ولی تمام تمایلات و گرایش های او،مردانه است. چنین فردی بعد از تغییر جنسیت قادر به بارور ساختن نیست.
ترنس در فرهنگ های مختلف
امروزه شاهد فرهنگ سازی بیشتری در این زمینه هستیم. اما هنوز در بسیاری از کشورها مثل افغانستان، پاکستان و سومالی، ملال جنسیتی جرم محسوب می شود و مجازات سختی برای ترنس در نظر میگیرند. درکشور ما نیز بعد از طی کردن مراحل قانونی فرد میتواند برای عمل تغییر جنسیت اقدام کند.
همچنین در بسیاری از کشورهای غربی عمل تغییر جنسیت به طور رایگان انجام میشود و حتی برای این افراد تشکل هایی وجود دارد که می توانند با افرادی مثل خود اشنا شوند و از خدمات این مکان ها استفاده کنند.
معمولا وقتی از این افراد حمایت صورت نمیگیرد و جامعه آن ها را طرد میکند؛ سودجویان به راحتی از این افراد به عنوان کارگران جنسی استفاده میکنند.
آیا راهی برای درمان ترنس ها وجود دارد؟
ترنس یک اختلال شخصیتی یا روانی نیست که بتوان آن را درمان کرد. پس به عنوان دوست، خانواده و حتی عضوی از جامعه برای فرد ترنس، راه های دیگری را برای حمایت از این افراد امتحان کنید. اگر در سن بلوغ چنین تمایلاتی احساس کردید و به فکر عمل تغییر جنسیت افتاده اید بهتر است به خوبی به عواقب آن فکر کنید و در مورد ان تحقیق کرده و با متخصصان روانشناسی مشورت نمایید. ملال جنسیتی روی جنبه های زندگی شما مثل پیدا کردن شغل، رفتن به سربازی، رابطه جنسی و همسر گزینی یا حتی انتخاب دوست تاثیر میگذارد.
برای درک بهتر ترنس مردی را تصور کنید که هر ماه عادت ماهیانه می شود! این یک موقعیت دشوار و ناراحت کننده برای اوست که می تواند سلامت روان او را تحت تاثیر قرار دهد. قبل یا بعد از عمل تغییر جنسیت، کمک گرفتن از یک روانشناس یا روانپزشک می تواند بهترین گزینه باشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه جنسی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
سوالات متدوال
ایا افراد ترنس دو جنسه هستند؟
خیر به دلیل اینکه تظاهر جنسی انها با جنسیت شان مطابق نیست به اشتباه تصور می شود که انها دو جنسیتی هستند.
ایا ترنس ها پریود می شوند؟
تا قبل ازعمل تغییر جنسیت عادت ماهیانه اتفاق می افتد اما بعد ازعمل به دلیل فقدان رحم و تخمدان انها پریود نمی شوند.
:: برچسبها:
ترنس ها چرا به وجود می آیند | بدن ترنس ها چگونه است؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 319
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1